© YouTube

VIDEO: Invallen bij grote actie grootschalige drugshandel organisatie in beeld na kraken Encrochat

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige drugshandel invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden. De hoofdverdachte is in de gevangenis aangehouden.

De politie heeft vanochtend acht verdachten aangehouden in binnen- en buitenland in een onderzoek naar handel in verdovende middelen. In Nederland zijn bij de actie veertien woningen en bedrijfspanden op locaties in de provincies Noord-Brabant en Limburg doorzocht. In het buitenland zijn er doorzoekingen verricht in België en Spanje.

De organisatie kwam bij de politie in beeld tijdens het kraken van berichten verstuurd via Encrochat. Het bleek te gaan om een groep die zich bezig zou houden met grootschalige invoer van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs in drugslabs, de productie van drugs en de in- en uitvoer van partijen cocaïne. Verder bleek uit de berichten dat er voor zeker 4,8 miljoen euro is witgewassen.

De hoofdverdachte, een 59-jarige man uit Eindhoven, is aangehouden in het huis van bewaring.Dit gaat volgens De Telegraaf om ‘pillenkoning Peerke S.’. Hij zou morgen vrij komen. De andere verdachten zijn mannen in de leeftijd van 29 tot 54 jaar. Bij de doorzoekingen in Eindhoven, Valkenswaard, Waalre, Heeze, Eersel, Venlo, Eindhoven, Weert en Bladel is een kilo crystal meth en een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen en in beslag genomen.