VIDEO: Invallen criminele organisatie Ibiza in onderzoek grootschalige drugshandel en witwassen
© screenshot

VIDEO: Invallen criminele organisatie Ibiza in onderzoek grootschalige drugshandel en witwassen

De Guardia Civil heeft op het eiland Ibiza operatie FERRATI uitgevoerd tegen een criminele organisatie die zich bezighieldt met drugshandel en het witwassen van geld tussen Zuid-Amerika en Europa.

Tijdens de operatie werden acht mensen gearresteerd, allemaal wegens misdrijven als drugshandel, het witwassen van geld en criminele organisaties.

Ook zijn er 15 huiszoekingen uitgevoerd (12 op het eiland Ibiza en drie in Madrid), waarbij 7,3 kg cocaïne, 4 kg MDMA, 750 gram roze cocaïne en 14 kg hasj, 800 gr. ketamine, 127.000 euro contant geld, een Glock 26-pistool met munitie, een nagebootst pistool, 19 voertuigen, waarvan de meeste high-end, ter waarde van 2 miljoen euro.

De operatie begon eind 2021, toen agenten het bestaan ​​ontdekten van een internationale organisatie die zich toelegt op het introduceren van aanzienlijke hoeveelheden drugs op het eiland Ibiza.

Bij het voortzetten van het onderzoek bleek dat de organisatie over een netwerk van contacten, bedrijven en infrastructuur beschikte, dat zij gebruikte om grote partijen drugs naar Europa te brengen, containers die zij over zee vervoerden vanuit de productielanden, voornamelijk Brazilië en Colombia. naar havens van Valencia, Barcelona, ​​Antwerpen en Italië.