VIDEO: Invallen in Nederland en België voor oplichting 850.000 euro met verkoop mondkapjes

De marechaussee heeft een man aangehouden die verdacht wordt van oplichting met mondkapjes. Het slachtoffer is opgelicht voor 850.000 euro.

Een Britse man wilde in februari een grote partij mondkapjes van 8 miljoen euro kopen. Hij deed een aanbetaling van 850.000 euro waarna de verkoper niets meer van zich liet horen. Hierop deed de man aangifte bij de Marechaussee op Schiphol.

Het rechercheteam startte vervolgens een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM). Tijdens het onderzoek kwamen verdachten uit Purmerend en Antwerpen (België) in beeld. Bij een gelijktijdige actie werden verdachten in Nederland en België aangehouden.

Tijdens de actie in Purmerend zijn onder meer digitale en financiële rechercheurs, de ondersteuningsgroep en het arrestatieteam van de Marechaussee ingezet. Bij doorzoekingen van de woningen en bedrijfspanden van de verdachten in Purmerend en Antwerpen zijn diverse gegevensdragers en goederen aangetroffen, die verder onderzocht worden.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek door de Marechaussee. De verdachte uit België is daarvoor overgebracht naar Nederland. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.