© NTR / YouTube

VIDEO: Invallen in onderzoek wapenbezit na uitzending Danny op Straat

De politie heeft in verband met een uitzending van Danny op Straat, invallen verricht in drie woningen in Groningen.

In de uitzending van Danny op straat van donderdag 19 november, kwam een groepje minderjarigen uit Groningen onherkenbaar in beeld. De minderjarigen lieten Danny Ghosen zien dat zij in het bezit zijn van wapens. De politie heeft de beelden ook gezien en daarop werd verder onderzoek ingesteld.

De politie is op vrijdag drie woningen in Groningen binnengevallen voor een doorzoeking. In één van deze woningen vonden de opnamen plaats. Er zijn geen messen aangetroffen; wel enkele slagwapens. Inmiddels is de identiteit van drie van de minderjarigen bekend.

Eén van de minderjarigen die in de uitzending te zien was, werd al voor de uitzending aangehouden voor het overtreden van schorsende voorwaarden. Hij was namelijk onder voorwaarden op vrije voeten, in afwachting van een rechtszaak waarin hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident eerder dit jaar. Hij verblijft momenteel in een jeugdgevangenis. Een ander is tijdens de uitzending herkend door zijn moeder en zij heeft zich bij de politie gemeld.