Er lijkt weer een nieuwe bizarre hype te zijn ontstaan. Namelijk de ‘killerclown’ hype. Mensen die niks te doen hebben en zich kleden in een clowns pak inclusief masker om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Sommige clowns gaan iets verder en plegen zware misdrijven in hun clownsmasker en pak.

De hype is, zoals vele hypes, overgevlogen vanuit de Verenigde Staten. Daar zijn de killerclowns al een tijdje bezig en er komen steeds meer meldingen hierover binnen. Zelfs één van de bekendste clowns ter wereld is nu ondergedoken vanwege de killerclowns. In de VS hebben ze besloten dat Ronald McDonald voorlopig niet meer verschijnt in het openbaar.

Zelfs bij ons in Nederland zijn de killerclowns gesignaleerd. De politie Oss heeft op Facebook een open brief geschreven gericht aan de clown. “Mogelijk was u niet op de hoogte, maar het is strafbaar om op deze manier ‘clown’ te spelen. Wij willen u laten weten dat wij deze zaak zeer serieus nemen!” Aldus de politie. Ook in Almere is een killerclown gesignaleerd. Deze clown ging iets verder en zat met een mes achter kinderen aan.

Het lijkt voorlopig op een uit de hand gelopen grap. De killerclowns proberen volwassenen en kinderen de stuipen op het lijf te jagen met kettingzagen of messen. Sommige killerclowns gaan een stukje verder en proberen in clowns pak en masker bij mensen in te breken. Je zou maar in bed liggen en opeens zo’n clown in je slaapkamer zien rondlopen. Lijkt wel een scene uit een horrorfilm.