© Politie

VIDEO: Lichaam vermoorde Albanees werd in stukken gevonden in Amsterdam-Rijnkanaal

Het lichaam van een Albanees die in juli dood werd gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal blijkt in stukken te zijn gesneden.

In Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de zaak rond de dood van Festim Lato. De Albanees werd op 19 juli dood gevonden in het water op circa 4 kilometer van Abcoude, waar hij voor het laatst was gezien. Van de kleding en spullen van het slachtoffer, zoals een bruine aktetas en een Rolex-horloge, ontbreekt elk spoor.

Lato woonde al jaren in Nederland en stond bekend als de zelfbenoemde president van de regio Chameria, een niet-erkend republiekje tussen Albanië en Griekenland. Omdat hij zich sterk maakte voor de onafhankelijkheid van Chameria, stelden Albanese media dat het mogelijk om een politieke moord zou gaan.

Het slachtoffer had vier dagen voor de vondst, op 15 juli een afspraak in café-restaurant De Eendracht in Abcoude. Na de afspraak is hij in een auto gestapt bij een van de mannen met wie hij een afspraak had. De man verklaarde Lato te hebben afgezet in Abcoude. Waar precies wist hij niet meer. De politie onderzoekt de zaak en houdt rekening met meerdere scenario’s.