© YouTube

VIDEO: Man met rasta haar in zomerse outfit samen met pakketbezorger gezocht voor woningoverval

De politie heeft beelden gedeeld van twee woningovervallers die toesloegen bij een pand in Den Haag. De daders, een pakketbezorger en een man met rasta haar en een zomerse outfit, worden nu gezocht.

De overval vond op zaterdag 16 juli 2022 plaats rond 14.00 uur. Er werd aangebeld bij het 29-jarige slachtoffer die nietsvermoedend de deur opendeed voor, naar wat zij dacht, een pakketbezorger. De man begon direct te dreigen met een mes en maakte steekbewegingen. Vervolgens kwam zijn handlanger tevoorschijn.

De bewoonster, die gewond raakte aan haar hand, had die middag bezoek van haar moeder en een vriendin. Die begonnen net als het slachtoffer te schreeuwen zodra ze in de gaten kregen wat er gebeurde. Daar hadden de overvallers duidelijk geen zin in en sloegen op de vlucht. De politie heeft beelden gedeeld in de hoop dat iemand de twee mogelijk zou herkennen.

De poging woningoverval voltrok zich in het zogenoemde Y-gebouw, een appartementencomplex vlak bij station Hollands Spoor. De man die zich als pakketbezorger voordeed is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur en een mager gezicht. De andere man is zo’n tien centimeter langer, droeg zijn dreadlocks (rasta) in een haarnet en heeft een flinke buik en een bol gezicht.