© Politie

VIDEO: Man plaatst explosief bij woning gelinkt aan vergisontvoering en 1899 kilo blokken cocaïne

De politie heeft beelden gedeeld van een man die gezocht wordt voor het plaatsen van een explosief in Hoensbroek met een link naar een vergisontvoering en 1899 kilo cocaïne.

Het slachtoffer van de vergisontvoering, een 56-jarige man uit Hoofddorp, werd door meerdere criminelen in een Mercedes busje onder dwang meegenomen. De ontvoering zou gelinkt zijn aan een partij cocaïne. Het ging om 1899 kilogram die onderschept werd in de haven van Antwerpen. De politie stelde een onderzoek in en daaruit bleek dat de ontvoerde man per vergissing is meegenomen. De daders zouden het gemunt hebben op een andere man, die zichzelf later meldde bij de politie. Er zijn meerdere verdachten aangehouden maar de recherche is nog op zoek naar een aantal betrokkenen. Eerder werd al een video gedeeld van mannen die in het onderzoek naar de vergisontvoering worden gezocht.

Zo is de politie op zoek naar een man die op 5 september een explosief plaatste bij een woning aan de Hommertweg. Degene die het explosief achterliet, is door bewakingscamera’s gefilmd. Op de beelden is te zien dat hij omstreeks 02.20 uur een Fiat Doblo parkeerde aan de Schiethouwer in Brunssum. Dit is opvallend ver weg van de locatie waar hij later het explosief achterliet. Daarna is hij naar de plaats delict gegaan en heeft het explosief achtergelaten en is gevlucht.