De politie plaatst tegenwoordig regelmatig video’s van acties die ze uitvoeren. Soms met mooie dingen en af en toe ook met buitengewoon walgelijke acties. Zo ook in de bijgevoegde video waarbij een politieagente van de eenheid Rotterdam vol in haar gezicht gespuugd wordt.

‘Het begin van de avonddienst. Ik word samen met mijn collega naar een straat in Schiedam gestuurd voor een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse blijkt het om een verdachte te gaan die ik van een eerdere melding herken. We scheiden de partijen om erger te voorkomen en samen met mijn collega hou ik de verdachte aan op verdenking van mishandeling. De emoties blijken hoog te zitten en de verdachte gaat verbaal flink te keer tegen ons.

Tijdens het overbrengen naar het politiebureau gaat het plotseling goed mis. De verdachte spuugt mij ineens midden in mijn gezicht. Ik ben verbaast en voel me vernederd. Het is zo smerig, respectloos en nergens voor nodig. Samen met collega’s zorg ik er snel voor dat hij niet nog een keer kan spugen en trekken we zijn shirt over zijn hoofd. Aangekomen op bureau is het eerste wat ik doe het spuug van mijn gezicht wassen. Gatver!’ Aldus de politieagente.

En groot gelijk heeft ze. Het is inderdaad heel vies om iemand in zijn gezicht te spugen. Je kan beter een klap vol in je gezicht krijgen dan een klodder spuug.