© YouTube

VIDEO: Mank lopende man gezocht voor schietpartij met kalasjnikov machinegeweer in Amsterdam

De politie heeft beelden gedeeld van een mank lopende man die gezocht wordt voor betrokkenheid bij een schietpartij met een kalasjnikov in Amsterdam.

Op zondagmiddag 9 augustus 2020 vond er rond 16.45 uur een schietpartij plaats in een woning aan de Louise de Colignystraat. Er is daarbij meerdere keren geschoten. De politie hield eerder al vier verdachten aan op verdenking van betrokkenheid, maar meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het onderzoek wil de recherche graag weten wie de nog onbekende man is waarvan nu beelden zijn vrijgegeven.

Als agenten na melding van de schietpartij ter plaatse gaan, treffen zij in het portiek een zwaargewonde man aan. Hij wordt met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Later blijkt er een andere eveneens gewonde man op eigen kracht naar het ziekenhuis te zijn gegaan. In de afgelopen maanden zijn inmiddels vier verdachten aangehouden. De recherche vermoedt dat een uit de hand gelopen deal aanleiding is geweest voor het schietincident, waarbij kogels zelfs in andere woningen werden teruggevonden.

Uit het onderzoek van de recherche is inmiddels duidelijk geworden dat er is geschoten met een automatisch vuurwapen, namelijk een kalasjnikov. Enkele dagen na de schietpartij werd in het water bij de Beltbrug een vuurwapen aangetroffen. De recherche vermoedt dat dit wapen is gebruikt bij de schietpartij in de woning en mogelijk door de daders tijdens het vluchten in het water is gegooid.