VIDEO: Meisje (11) gearresteerd na valse melding ontvoering voor YouTube challenge

VIDEO: Meisje (11) gearresteerd na valse melding ontvoering voor YouTube challenge

Beelden van een meisje dat gearresteerd wordt door de politie na een valse melding van een ontvoering voor een challenge op YouTube.

Een 11-jarig meisje uit Florida is gearresteerd nadat ze valse informatie had gemeld over een ontvoering, geïnspireerd door een YouTube-challenge. Ze stuurde valse sms’jes naar 911 waarin ze beweerde dat haar 14-jarige vriendin was ontvoerd door een gewapende man in een witte bus op de I-95 in Oak Hill.

De politie begon onmiddellijk een grootschalige zoektocht naar de vermeende ontvoerder en de bus, maar kon deze niet vinden. Uiteindelijk leidde het onderzoek de politie naar het huis van het meisje in Port Orange, waar ze met een telefoon werd gevonden die was gebruikt om de valse sms’jes te sturen.

Toen het meisje werd ondervraagd, gaf ze toe dat ze het idee had gekregen om de 911 te pranken via een YouTube-challenge en dat ze dacht dat de valse sms’jes grappig zouden zijn. De politie arresteerde haar en ze wordt aangeklaagd voor het doen van een valse politieaangifte met betrekking tot het gebruik van een vuurwapen op een gewelddadige manier en misbruik van 911.

De autoriteiten benadrukken dat het vervalsen van noodgevallen en valse politieaangiftes zeer serieus worden genomen en ernstige consequenties kunnen hebben. Het is belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met het alarmnummer 911 en het alleen te gebruiken in noodsituaties waarbij directe hulp van de politie, brandweer of ambulance nodig is. Valse meldingen kunnen kostbare middelen verspillen en leiden tot onnodige paniek en verstoren het werk van de hulpdiensten.

@crimenieuws Meisje (11) aangehouden na valse melding ontvoering voor YouTube challenge #nieuws #youtube #youtubechallenge #video #police #112 #crime #geld #leip #journalist #news #usa #viraal #viral #viralvideo #viraltiktok #mustsee #mustsharenews ♬ origineel geluid – crimenieuws