VIDEO: MMA-vechter hangt aan autodeur van zijn gestolen Mercedes
© screenshot

VIDEO: MMA-vechter hangt aan autodeur van zijn gestolen Mercedes

Bizarre beelden van een MMA-vechter die hangt aan zijn gestolen Mercedes.

In Philadelphia heeft een MMA-vechter een moedig poging gedaan om zijn auto terug te krijgen van vier dieven. Egor Kostyuchenko, een 25-jarige vechter, sprong op zijn Mercedes-Benz en klampte zich vast aan de autodeur terwijl de verdachten door de straten van de stad wegreden.

Het incident werd vastgelegd op video en toont hoe Kostyuchenko zich vastklampt aan de autodeur terwijl de dieven met hoge snelheid door de stad rijden. Kostyuchenko is te zien hoe hij tegen de autodeur slaat en de dieven probeert te stoppen.

Uiteindelijk wisten de dieven met de auto te ontsnappen. Kostyuchenko raakte bij het incident niet gewond.

Kostyuchenko, die de naam Igor “Cursus Duchango” draagt, vertelde over het bizarre incident in een interview met After Hours, gepresenteerd door Law and Crime. Hij beschreef zijn aanvankelijke ongeloof en verwarring toen hij zich realiseerde dat zijn auto voor zijn ogen werd gestolen. Vastbesloten om de dieven tegen te houden, besloot Kostyuchenko hen achterna te gaan en zich aan de zijkant van zijn gestolen voertuig vast te houden.

“Ik wist dat ik iets moest doen”, zei Kostyuchenko in het interview. “Ik kon niet gewoon toekijken hoe ze mijn auto meenemen.” De politie is nog steeds op zoek naar de dieven. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

Het incident heeft veel aandacht gekregen in de media. Veel mensen hebben Kostyuchenko geprezen voor zijn moed en vastberadenheid. Anderen hebben echter gewaarschuwd dat het gevaarlijk kan zijn om te proberen een autodiefstal op dergelijke wijze te voorkomen.