VIDEO: Neef geliquideerde A’damse topcrimineel gepakt voor grootschalige hennepteelt in Spanje

De Nederlander die in Spanje werd aangehouden op verdenking van het leidinggeven aan een groep professionele wietkwekers, blijkt de neef te zijn van een geliquideerde Amsterdamse topcrimineel.

Volgens Panorama gaat het om Dennis M. een neef van de in 2014 geliquideerde crimineel Gwenette Martha. De Spaanse autoriteiten melden al kort na de aanhoudingen dat de vermeende leider in Nederland gezocht wordt in verband met een moord. M. wordt mogelijk verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Souhail Laachir tijdens de Waterfront dancefeest in 2013 in Amsterdam.

De Spaanse autoriteiten hebben beelden vrijgegeven van de inval en aanhoudingen van de verdachten. Er zijn onder meer Nederlanders aangehouden en vastgezet. Uit onderzoek en observaties blijkt dat ze zeer professioneel te werk gingen en op grote schaal wiet kweekten en verhandelden. De politie heeft duizenden planten en tientallen kilo’s aangetroffen en in beslag genomen.

[fvplayer src=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/Invallen-NLse-wietkwekers-Spanje.mp4″ splash=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2018-06-18-om-18.11.39.png” width=”568″ height=”320″]