© Politie

VIDEO: Overvaller zonder wapen steelt mes om caissière te bedreigen in Hema

De politie heeft beelden gedeeld van een overvaller die een mes steelt in een winkel om daar vervolgens een caissière mee te bedreigen.

Op vrijdag 11 september 2020 liep rond 09.00 een overvaller de Hema binnen aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam. Hij had kennelijk niet zelf een wapen meegebracht, want de man stal een mes uit de winkel. Dat pakte hij ter plekke uit om er een 20-jarige medewerkster mee te bedreigen.

Het slachtoffer stond op dat moment alleen in de winkel. Toen de overvaller richting de kassa liep, dacht zij hem daar als klant te helpen. Hij kwam echter om de balie heen gelopen, bedreigde haar met het mes en eiste de inhoud van de kassa. Toen de man wat geld kreeg is hij met zijn buit op de vlucht geslagen.

De medewerkster schat de man tussen 30 en 35 jaar oud. Ook wist zij te vertellen dat hij accentloos Nederlands sprak. Dankzij haar verklaring en de bewakingsbeelden is er een goed signalement. De politie roept getuigen op om zich te melden en contact op te nemen met de politie.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4whxYN6A6E