© Utah Highway Patrol

VIDEO: Politie plukt kleuter (5) van snelweg die auto buitmaakte om Lamborghini te kopen

De Amerikaanse politie heeft een kleuter van de snelweg geplukt die de auto van zijn ouders had gestolen ‘om een Lamborghini te kopen’.

Agenten in Utah kregen meldingen van weggebruikers dat een auto slingerde over de snelweg. Daarop is er een onderzoek ingesteld en is de politie op zoek gegaan naar de betreffende auto. De agenten dachten te maken te hebben met een bestuurder die mogelijk onwel was geworden tot ze dichterbij de wagen kwamen. Achter het stuur bleek namelijk een kind te zitten.

De 5-jarige kleuter werd aan de kant gezet en ondervraagd door de politie. Het jongetje vertelde dat hij ruzie had gekregen met zijn moeder toen die weigerde een Lamborghini voor hem te kopen. Toen zijn ouders aan het werk waren zag hij zijn kans schoon en nam de autosleutels mee en ging er vandoor met de auto.

Het was zijn plan, vertelde hij tegen de zeer verbaasde agent, om naar Californië te rijden en daar met zijn eigen zakgeld een Lamborghini te gaan kopen. De kleuter had 3 dollar op zak voor zijn nieuwe Lambo. ‘Zijn ouders vertelden dat hij niet eerder een auto had bestuurd. Dit was de eerste keer dat hij zoiets deed.’