De politie heeft afgelopen nacht een man klemgereden en aangehouden in Amsterdam. Het zou gaan om Dave Roelvink.

Dat meldt AT5. De politie wil alleen kwijt dat de verdachte een 24-jarige man uit Landsmeer is. Na een alcoholcontrole bleek hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed/adem te hebben.

Het begon allemaal toen agenten de verdachte in zijn voertuig over het Zuideinde in Landsmeer zagen rijden. Het voertuig viel op vanwege een te hoge snelheid. Een motoragent besloot het voertuig te volgen voor controle. Op de A10 werd een snelheid gehaald van 180 kilometer per uur. De maximale snelheid is daar 100 kilometer per uur.

Midden in de Coentunnel stopte het voertuig plotseling op de vluchtstrook. De bestuurder riep vanuit het raam iets overstaanbaars naar de motoragent. Na even stil gestaan te hebben ging de auto weer rijden. Korte tijd later heeft de bestuurder de auto opnieuw op de vluchtstrook stil gezet. Dit keer stapte de man uit en reageerde agressief tegenover de motoragent. De bestuurder zei ergens met spoed naar toe te moeten. De man stapte daarna weer in en reed verder.

Op het Surinameplein in Amsterdam kon de wagen met hulp van opgeroepen collega’s worden klemgereden door de politie en is de bestuurder aangehouden. Het rijbewijs van de beschonken man die 580 ug/l blies (ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid) is ingevorderd.