Hij neemt haar zomaar mee, ze doet echt helemaal niets fout © YouTube

VIDEO: Politieagent arresteert verpleegster die geen bloed wil afnemen van bewusteloze patiënt

Een verpleegster die gewoon haar werk deed is in de Verenigde Staten aangehouden door een politieagent. De burgemeester en hoofd van de politie hebben hun excuses aangeboden.

De verpleegster vertelde een politieagent dat ze wettelijk gezien geen bloed kon afnemen van een patiënt. Ze verteld de agent dat ze dit alleen kan doen als de patiënt zelf toestemming geeft, onder arrest staat of een bevelschrift.

Dit heeft de politieagent niet en de man van wie bloed afgenomen moet worden kan ook geen toestemming geven omdat hij niet bij kennis was op dat moment. De agent heeft hier geen boodschap aan en arresteert de vrouw omdat ze haar werk doet. Zijn collega’s staan wat dom te kijken maar grijpen niet in.

De opgepakte verpleegster is later weer vrijgelaten zonder dat er een aanklacht tegen haar was ingediend. De burgemeester van Utah en hoofd van de politie hebben excuses aangeboden. De politieagent die haar meenam is nog steeds werkzaam zolang het onderzoek nog loopt. Deze man moet echt snel ontslag krijgen want de vrouw deed echt helemaal niets fout ze legt gewoon uit waarom iets niet kan en wordt dan opgepakt.

Hieronder twee video’s. De eerste is van het incident en is wat langer en de tweede video is van het slachtoffer zelf die onder meer reageert op de excuses van de politie en burgemeester.

https://youtu.be/VGq5O1oZDXs