De politie heeft tijdens de eredivisiewedstrijd FC Twente – PSV een inval gedaan in het supportershome van FC Twente. De inval werd gedaan naar aanleiding van een langer lopend onderzoek naar onder meer drugshandel.

De politie maakte de opmerkelijke actie bekend via Twitter. De inval kwam nadat er geruime tijd aanwijzingen bij de politie zijn binnengekomen over mogelijke drugshandel in het supportershome van Vak-P tijdens wedstrijden. Verder zou er ook sprake zijn van intimidatie en bedreiging.

Drie personen werden in het supportershome aangehouden en twee buiten het stadion. Ook drie woningen in Enschede werden doorzocht waarbij er een partij nepwapens werd aangetroffen. De politieactie zorgde voor veel irritatie en agressie bij een deel van de supporters. Buiten het stadion liep het dan ook uit de hand en werd het ME ingezet om de boel onder controle te krijgen.

De politie meldt dat de actie tijdens de wedstrijd moest plaatsvinden omdat er dan in drugs gehandeld zou worden. ‘Dat kunnen we niet op andere momenten constateren’. Aldus een woordvoerder van de politie.