© Twitter

VIDEO: Politieagenten betrokken bij smokkel 8000 kilo cocaïne naar Nederland gepakt in Colombia

In Colombia zijn bij een actie agenten aangehouden die betrokken zijn bij de grootschalige smokkel van blokken cocaïne naar Nederland.

Volgens de Colombiaanse autoriteiten kwam enige tijd geleden een groep in beeld die betrokken zouden zijn bij drugssmokkel. Het gaat om vijf verdachten waaronder drie agenten. Eén van de agenten zou inspecteur Heyler Sanchez Mosquera zijn uit Apartado. Hij zou aan het hoofd hebben gestaan van de groep. Twee andere agenten zouden leden van de Nationale Politie zijn.

Na uitgebreid onderzoek kwam de politie recent in actie en werden er invallen verricht in de steden Apartado, Turbo en Bogota. Hierbij zijn de agenten en twee andere betrokkenen aangehouden. Bij de acties zijn grote hoeveelheden cash, vuurwapens, munitie en een partij mobiele telefoons aangetroffen en in beslag genomen.

De groep wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van zeker 8000 kilo blokken cocaïne naar Rotterdam en Antwerpen. De partijen drugs werden verstopt tussen onder meer ladingen bananen. Eerder werden voor de transporten al dertien verdachten aangehouden. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen voor de grootschalige drugssmokkel worden niet uitgesloten.