VIDEO: Politiebaas door vier huurmoordenaars geliquideerd in koffieshop
© screenshot

VIDEO: Politiebaas door vier huurmoordenaars geliquideerd in koffieshop

Op maandagochtend is Carlos Manuel Flores Amezcua, plaatsvervangend operationeel directeur van de gemeentelijke politie van Zapopan, Jalisco, vermoord in een koffieshop in de wijk Estancia.

Beveiligingscamerabeelden van het incident tonen het moment waarop Flores Amezcua de patio van de koffieshop betreedt, waar vier personen aan tafels buiten zitten. Een van de koppels lijkt naar een laptop te kijken, terwijl de andere twee aan een nabijgelegen tafel praten.

Terwijl de officier nadert, trekken de vier huurmoordenaars wapens en openen ze het vuur. Drie van de schutters vluchtten weg in een rode Nissan X-Trail en een rode Honda CRV, terwijl de vierde op een motorfiets vluchtte, opgehaald door een medeplichtige met een Didi Food-bezorgrugzak.

De gemeentelijke politie van Zapopan meldde later dat de rode Nissan X-Trail werd achtergelaten op een kruispunt in de wijk Ciudad del Sol, en er werden 18 gebruikte hulzen op de plaats delict aangetroffen.

Carlos Manuel Flores Amezcua werkte al 27 jaar bij de politie, en hoewel er geen bekende bedreigingen tegen zijn leven waren, werken de gemeentelijke politie van Zapopan en het Openbaar Ministerie van Jalisco samen om de moord te onderzoeken.

Dit incident benadrukt de voortdurende zorgwekkende trend van aanvallen op politieagenten in Mexico, waarbij alleen al dit jaar 370 politieagenten zijn gedood, waarvan 22 in Jalisco. Er zijn nog geen arrestaties verricht in verband met deze moord (klik hier voor beelden op eigen risico).