© YouTube (foto ter illustratie)

VIDEO: Tot 5 jaar gevangenisstraf voor crystal meth drugslab in ingegraven zeecontainers Montfoort

De rechtbank heeft tot 5 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een crystal meth drugslab in ingegraven zeecontainers in Montfoort.

Het lab in Montfoort werd vorig jaar ontdekt bij een actie van de politie. Zes zeecontainers werden onder een dikke laag klei aangetroffen en doorzocht. Er bleek op grote schaal methamfetamine geproduceerd te worden. De ingang was goed verborgen door een zware graafmachine die er zand en puin voor schoof. Meerdere personen waren ten tijde van de doorzoeking aanwezig en zijn aangehouden.

Tegen drie verdachten, onder wie de inmiddels failliete eigenaar van het sloopbedrijf dat op het terrein actief was, eiste het OM vrijdag voor de rechtbank Den Bosch gevangenisstraffen van 8, 5, en 3 jaar. De 60-jarige eigenaar is al eens vrijgesproken voor een drugslab in zijn loods. Tegen de man is 5 jaar cel en een boete van 6080 euro geëist. Ook de grond van de verdachte is in beslag genomen.

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 54-jarige man uit Zaandam en de 60-jarige man uit Montfoort veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 en 3 jaar. Het is bewezen dat de twee voorbereidingshandelingen hebben getroffen voor de productie van crystal meth en vervolgens drugs hebben geproduceerd. Een 51-jarige man uit Hoorn krijgt een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor zijn aandeel in de drugsproductie. Onderaan het artikel is een video te zien van het crystal meth drugslab.