VIDEO: Twaalf aanhoudingen en ruim 2000 kilo cocaïne gepakt bij invallen in Spanje

De Spaanse politie heeft ruim twee ton cocaïne in beslag genomen bij invallen in een onderzoek naar een criminele organisatie.

Tijdens het onderzoek, dat ruim een jaar in beslag heeft genomen, ontdekte de politie een netwerk van drugssmokkelaars die betrokken waren bij grootschalige internationale smokkel van cocaïne. Grote partijen drugs werden vanuit Zuid-Amerika naar Spanje in onder meer houtskool gesmokkeld.

De politie startte het onderzoek nadat in de haven van Barcelona tientallen containers met steenkool waren binnengekomen waarin cocaïne werd gevonden. Twee bedrijven die in verschillende steden waren gevestigd bleken als dekmantel te fungeren voor de drugssmokkel.

Agenten vielen bij de verdachten binnen in Cadiz, Madrid, Cuenca, Sevilla, Murcia, Tarragona, Valencia en Malaga. Bij de actie zijn twaalf personen aangehouden en is een partij cocaïne van 2065 kilogram in beslag genomen. Drie verdachten zijn internationaal gesignaleerd en worden momenteel gezocht. Het onderzoek naar de drugsbende is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.