VIDEO: Vader krijgt politie op bezoek en hardhandig meegenomen na piercing in oor zoontje

Beelden van de aanhouding van een vader omdat hij het in zijn hoofd haalde om het oor van zijn zoon te piercen.

Een vader uit Arkansas is gearresteerd in zijn eigen huis nadat hij zijn zoon een oorpiercing had gegeven. De jongen had erom gevraagd en de vader stemde ermee in om het te doen. Maar omdat hij geen vergunning had om piercings te zetten, kwam hij in de problemen met de wet.

Het is begrijpelijk dat het piercen van een oor zonder vergunning gevaarlijk kan zijn, maar in dit geval is de jongen niet gewond geraakt. Toch braken vijf politieagenten de deur van het huis van de man open en arresteerden hem.

Sommigen vinden het overdreven dat er zoveel politieagenten zijn ingezet om een man te arresteren die zijn eigen zoon een piercing heeft gegeven. Vooral omdat er in het land veel ernstigere misdaden plaatsvinden waar de politie niet altijd adequaat op reageert.

Het is niet bekend hoe de politie op de hoogte kwam van de piercing, maar wat wel duidelijk is, is dat de vader de wet heeft overtreden. Toch vinden sommigen het niet nodig om zoveel geweld te gebruiken om deze overtreding te bestraffen.

De vader zal zich nu voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden. Hopelijk kan deze zaak dienen als een herinnering aan ouders dat het belangrijk is om de wetten te respecteren, zelfs als het gaat om iets ogenschijnlijk onschuldigs als het zetten van een oorpiercing bij je eigen kind.