De politie heeft een groot drugslab ontdekt na een controle van een bestelbus met valse kentekenplaten.

Agenten controleerden het busje woensdag rond 10.00 uur vanwege het vermoeden dat er valse kentekenplaten op zaten. Dat vermoeden bleek na controle juist en bij de controle van het chassisnummer bleek ook dat de bus eerder dit jaar in Waddinxveen was gestolen. De 51-jarige bestuurder van de bus werd aangehouden. Na het aantreffen van de spullen die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs kregen de agenten het vermoeden dat de man mogelijk betrokken was bij een drugslaboratorium.

Omstreeks 14.30 uur gingen agenten de woning van de verdachte in Overberg binnen. Vanuit de lucht verleende een politiehelikopter ondersteuning met overzichtsbeelden. In één van de bijgebouwen op het perceel trof men een op dat moment een niet in werking zijnde drugslab voor amfetamine aan.

Specialisten van het LFO kwamen ter plaatse om, voorzien van persoonlijk beschermingsmiddelen, het eerste onderzoek te doen. Volgens het LFO gaat het om een groot lab. Met de nog aangetroffen grondstoffen zou de productie van zeker 2000 kilo amfetamine mogelijk zijn. De verdachte zit vast en de politie onderzoekt de zaak.