© Politie Rotterdam

VIDEO: Verdachte op de vlucht in Audi RS3 gezocht na rijden over politieagent Rotterdam

De politie heeft beelden gedeeld van een Audi RS3 met een man op de vlucht na het aanrijden van een agent in Rotterdam.

Op donderdag 27 oktober is een bestuurder van een Audi RS3 opzettelijk ingereden op een agent in de Afrikaanderwijk. Dit was tijdens een controle inzake drugshandel. De agent liep door de aanrijding een hoofdwond op en raakte buiten bewustzijn, waarna de verdachte in zijn vooruit opnieuw over de op de grond liggende agent heen reed. De agent raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis. De auto, een donkerkleurige Audi RS3, werd later in de avond aangetroffen op de Kamperfoeliestraat. Er was toen geen zicht meer op de bestuurder en eventuele andere inzittenden van het voertuig.

De politie is een onderzoek gestart naar deze verdachte van poging doodslag op een agent. In dit onderzoek zijn vanochtend twee woningen doorzocht. Bij de invallen zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen. Ook is in één van de woning een grote hoeveelheid dure, luxegoederen in beslag genomen op verdenking van witwassen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie is hard op zoek naar de bestuurder van het voertuig. Vermoedelijk heeft de man na de aanrijding op de Jacominastraat over de Pretorialaan en Hillevliet gereden, waarna hij het voertuig op de Kamperfoeliestraat parkeerde. Verder is de politie ook nog op zoek naar getuigen van het opzettelijk inrijden op de agent of naar getuigen die eerder hebben gezien wie er in deze auto is ingestapt of later is uitgestapt.