VIDEO: Zware vuurwerkbom gegooid onder politiebus vol met agenten in Haagse wijk Duindorp
© YouTube

VIDEO: Verdachte opgepakt voor gooien vuurwerkbom onder politiebus in Duindorp

De politie heeft een man aangehouden voor het gooien van een vuurwerkbom naar een politiebus in Duindorp.

Agenten hebben vanochtend zes mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze de afgelopen maand vernielingen hebben gepleegd en rellen hebben georganiseerd. Onder de verdachten is een 38-jarige Hagenaar die op dinsdagavond 3 december een vuurwerkbom zou hebben gegooid naar een politiebus.

Het projectiel kwam onder het voertuig terecht en veroorzaakte een explosie waardoor een agent blijvende gehoorschade opliep. Ook de bus zelf raakte zwaar beschadigd. Alle verdachten zitten vast in afwachting van verder onderzoek.

Het incident met de politiebus is gefilmd vanuit de politiehelikopter. Op de beelden is te zien dat een projectiel naar het voertuig rolt. Daarna volgt een explosie en vervolgens een tweede klap. Uit een gehoortest blijkt, volgens de politie, dat een van de agenten permanente gehoorschade heeft opgelopen. De andere betrokken agenten, er zaten er zeven in het voertuig, zullen nog een gehoortest ondergaan.

Uitgebreid onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de 38-jarige Hagenaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en poging (zware) mishandeling. Het onderzoek naar alle ongeregeldheden loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

https://youtu.be/q1wAaY0rzjo