De 52-jarige Naima Jillal uit Amsterdam zou actief zijn geweest in de zware georganiseerde misdaad en cokewereld.

Volgens De Telegraaf opereerde Jillal vanuit Zuid-Spanje, regio Malaga, en was de vrouw een soort ‘drugsmakelaar’. Grote criminelen zou ze bij elkaar brengen voor onder meer de grootschalige handel in blokken cocaïne. In een onderzoek an de politie zou Jillal naar voren zijn gekomen als een hoofdrolspeler inzake internationale drugshandel.

Op 20 oktober werd de Amsterdamse Jillal voor het laatst gezien bij haar woning in de Zuidas. Rond 21.30 uur stapte ze in een donkere auto en is daarna nooit meer gesignaleerd. Een dag later troffen agenten persoonlijke spullen van de vrouw aan in een container nabij haar woning. De politie vermoedt dat haar verdwijning te maken heeft met een conflict in het zware criminele milieu.

Eerder werden al verschillende verdachten aangehouden in verband met de verdwijning van Naima Jillal. De personen waren onder meer op camerabeelden te zien die de politie deelde. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten maar van de verdwenen Amsterdamse is nog geen spoor te bekennen. De politie heeft nu een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.