© Politie

VIDEO: Vijftal gezocht voor schieten man in borst bij brute woningoverval Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft beelden gedeeld van verdachten gezocht voor het schieten van een man in zijn borst bij een woningoverval.

Het slachtoffer, een 30-jarige man, raakte in de nacht van 5 op 6 mei gewond toen hij tijdens een overval werd beschoten in zijn woning aan de Langenhorst. Daarvoor én daarna kreeg hij ook nog klappen en schoppen van de overvallers, die geld en sieraden van hem eisten. Vrijwel gelijktijdig met de overvallers verlaten twee vrouwen, die die avond bij het latere slachtoffer op bezoek waren de flat. Behalve de identiteit van de overvallers onderzoekt de politie ook de rol van deze vrouwen.

De overvallers, een groep van vijf vermoedelijk Antilliaanse mannen, kwamen rond 00.15 uur de woning binnenvallen op het moment dat twee vrouwelijke bezoekers weggingen. Even daarvoor hadden de verdachten de achterdeur van het flatgebouw geforceerd om het portiek in te kunnen komen. Een van hen had een vuurwapen waarmee hij de bewoner bij binnenkomst direct sloeg en bedreigde. Twee anderen hadden een groot mes bij zich.