Vier doden en tientallen aanhoudingen na bestorming Amerikaanse Capitool door Trump-supporters

In de Verenigde Staten zijn vier personen om het leven gekomen en tientallen aanhoudingen verricht tijdens de bestormingen van het Amerikaanse Capitool.

Dat heeft de politie van Washington bekendgemaakt. Eerder was al bekend dat er een vrouw was overleden nadat ze was neergeschoten in het Capitool. Enkele uren later heeft de politie nu bekendgemaakt dat nog drie personen zijn overleden tijdens de bestorming.

Het is nog niet duidelijk wie de vrouw heeft neergeschoten. Op beelden is te zien dat ze in het parlementsgebouw gewond raakt bij een schietpartij. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is bezweken aan haar verwondingen. De drie andere overledenen zouden zijn omgekomen na individuele medische noodgevallen rondom het Capitool, aldus een woordvoerder.

De politie heeft in tientallen Trump-aanhangers aangehouden. Het gaat in totaal om 52 personen. Het aantal opgepakte personen zal vermoedelijk nog verder oplopen. De autoriteiten in Washington hebben het Capitool inmiddels na bestorming door honderden Trump-supporters weer onder controle.