Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vier keer levenslang opgelegd in grote liquidatieproces Passage

Het langdurige liquidatieproces Passage is vandaag eindelijk ten einde gekomen. Het gerechtshof heeft vier keer levenslang opgelegd.

Dino S., Siegfried S., Mohamed ‘Moppie’ R. en Jesse R. kregen levenslange gevangenisstraffen opgelegd. In eerste instantie werd Dino S. vrijgesproken van betrokkenheid bij liquidaties. Hij wordt gezien als kopstuk en opdrachtgever.

De andere drie veroordeelden waren betrokken bij meerdere liquidaties en pogingen tot liquidatie. De moorden en poging tot, vonden plaats tussen 1993 en 2006.

De kroongetuige, Fred R., komt per direct vrij. Tegen hem was veertien jaar celstraf geëist en dat kreeg hij ook opgelegd. Omdat hij meer dan twee derde in de cel heeft doorgebracht komt hij gelijk op vrije voeten.

Het grote liquidatieproces Passage heeft in totaal meer dan tien jaar in beslag genomen. In totaal stonden tien verdachten terecht waarvan vier nu levenslang de gevangenis in moeten. Pinny S. en Paul de B. hebben 13,5 jaar gekregen voor de moord op Tonnie van Mourik.