Vier Nederlanders mishandelen landgenoot in Noord-Italiaanse Garda

In Italië is een Nederlander mishandeld door vier landgenoten.

De mishandeling vond op 27 juli plaats in het Noord-Italiaanse Garda. Het 18-jarige slachtoffer zou in een club zijn geweest waar de daders ook waren. Er ontstond een woordenwisseling en hij besloot naar de camping te gaan waar hij met zijn ouders verbleef. De vier Nederlanders volgden het slachtoffer en zouden hem hebben mishandeld.

De hulpdiensten troffen de gewonde jongeman aan en hebben de politie ingeschakeld. Er is een onderzoek ingesteld en op basis van gesprekken met getuigen zijn de vier verdachten in beeld gekomen. Het gaat om Nederlanders van 20 en 21 jaar oud. De verdachten zijn op vrije voeten maar blijven wel verdachte inzake de mishandeling.

Het incident doet denken aan de recente dodelijke mishandeling op het Spaanse Mallorca. Daar mishandelden meerdere Nederlanders de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen die zo ernstig gewond raakte en is overleden. De Nederlandse politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.