Wietplantages opgerold in West-Friesland

Dinsdag 26 februari zijn in West-Friesland vier wietplantages aangetroffen en ontmanteld. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht en een hoeveelheid planten en kweekapparatuur in beslag genomen. Dat meldt de politie.

In een woning op de Viskuil in Andijk werd op zolder een wietplantage aangetroffen met 83 planten. De 47-jarige bewoner van het pand was aanwezig op het moment van doorzoeking en kon direct worden aangehouden.

Op de Schouwwagen in Grootebroek was het wederom raak en werd er een wietplantage aangetroffen op zolder van een woning. Daar stonden 165 planten en 59 stekken in.

In Zwaagdijk werd in een huis op de Balkweiterhoek 190 planten aangetroffen en een hoeveelheid wiet toppen. Deze stonden op zolder en in een slaapkamer op de eerste verdieping. De 29-jarige bewoner van het pand was aanwezig en is direct meegenomen naar het politiebureau.

In alle drie de gevallen werd besloten tot een bestuurlijke ontruiming. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling verhaald zullen worden op de verdachte.

Ten slotte werd in een bedrijfspand aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn ook een wietplantage ontdekt. Binnen in het pand troffen agenten op de eerste verdieping een in werking zijnde wietplantage aan. In totaal stonden daar 1060 planten. Hier zijn geen aanhoudingen verricht maar het onderzoek loopt nog. Dus wat nog niet is kan nog altijd komen.

Alle plantages zijn inmiddels geruimd en alle planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Bron: Politie