Zondag 1 december zijn bij een actie vier mannen op volle zee aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Het viertal zat in een snelle boot en was druk bezig met het opvissen van pakketten cocaïne. De drugs waren even daarvoor overboord gegooid van een schip dat onderweg was naar de haven van Rotterdam. Ook een bemanningslid van het containerschip is aangehouden.

Begin vorige week kwam er informatie van de National Crime Agency in Engeland binnen, dat er aan boord van een schip cocaïne aanwezig was dat vlak voor de Nederlandse kust overboord gegooid zou worden. Vervolgens zou de drugs middels kleine bootjes uit het water worden gehaald.

In de loop van het weekeind kwam het betreffende schil aan in de Nederlandse wateren. Vanaf dat moment werd het schip op afstand in de gaten gehouden. Toen het erop leek dat er vanuit het schip iets overboord gegooid zou worden kwamen de speedboten, met gespecialiseerde arrestatieteams voor op zee, in actie.

Met hoge snelheden konden zij één boot achterhalen en de opvarenden aanhouden. Aan boord waren vier mannen aanwezig. De smokkelaars probeerden nog snel de cocaïne in het water te dumpen voordat ze konden worden aangehouden. In het water zijn later vele pakketten met cocaïne erin teruggevonden. In totaal werden  enkele honderden kilo’s uit het water gehaald.

Het is overigens de allereerste keer dat er in Nederland op het water mensen zijn aangehouden die op deze manier een transport wilden binnenhalen. In het verleden zijn wel vaker tassen met drugs aangespoeld, waarvan het vermoeden bestond dat die op volle zee overboord werden gegooid. De vijf aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 27 tot 62 jaar oud uit het voormalig Joegoslavië en Amsterdam.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl