Viertal voor de rechter vanwege uit de hand gelopen drugsdeal

Het is 15 juli 2012. Vier mannen uit de regio Utrecht hebben een afspraak/drugsdeal met drie mannen uit Amsterdam. Die deal loopt midden in een woonwijk in Utrecht compleet uit de hand en mondt uit in een schietpartij. Daarbij wordt een Amsterdammer doodgeschoten.

In een woning aan de Falklanddreef in Utrecht vond de drugsdeal plaats. Na enige tijd werd duidelijk dat de Amsterdammers niet van plan waren om te betalen voor de bestelde hasj. In plaats van geld te trekken, trok één van de Amsterdammers een pistool en bedreigde daarmee de Utrechters. Vervolgens werden zij beroofd van hun hasj en opgesloten in de woning. Het ging om een aanzienlijke hoeveelheid hasj, die nooit meer is teruggevonden.

Daarna ging het snel. Want de Utrechters wisten uit de woning te geraken en daarbuiten werd er over en weer geschoten. Hierbij werd een man uit Amsterdam koelbloedig doodgeschoten en een man uit Utrecht werd in zijn been geschoten. ‘Heel veel mensen zijn hier ongewild getuige van geweest, ook kinderen, en dit heeft op hen allemaal een enorme impact gehad’, aldus de officier van justitie.

Tegen alle vier de mannen eiste de officier van justitie een werkstraf van 200 uur en een gevangenisstraf van drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De officier heeft onder meer rekening gehouden met het feit dat de mannen zelf ook slachtoffers waren van de ripdeal.

Bron: OM