Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vijf jaar cel plus tbs geëist tegen verdachte zedenzaak met 24 slachtoffers in Gelderse Alem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van vijf jaar en tbs geëist tegen de 46-jarige Anthony B. die verdacht wordt van onder meer het aanraken en fotograferen van logeetjes van zijn kinderen in het Gelderse dorp Alem.

Op 25 juli 2018 kwam de zaak aan het licht toen een 10-jarig meisje, dat bij een dochter van de verdachte logeerde, ’s nachts merkte dat B. de slaapkamer binnenkwam. Terwijl zij deed alsof ze sliep, zou hij ondergoed opzij hebben geschoven. Ze hoorde een camera klikken en zag flitsen. Ze vertelde dat thuis aan haar moeder, die daarop de politie informeerde.

Op 26 juli 2018 is de man aangehouden door de politie en is er een onderzoek gestart. Op een mobiele telefoon van de verdachte zijn twintig afbeeldingen van het meisje aangetroffen waarop ontuchtige handelingen te zien zouden zijn. Het onderzoek naar de ruim zestig gegevensdragers die in beslag zijn genomen, hebben geleid tot de identificatie van 24 slachtoffers.

Bij acht van hen is sprake van ontuchtige handelingen tijdens het logeren. Andere slachtoffers zijn stiekem gefotografeerd of gefilmd bij de verdachte thuis of op andere locaties. Sommige afbeeldingen zouden door de 46-jarige zo zijn bewerkt dat ze een seksuele lading hebben gekregen. Behalve over ‘eigen’ materiaal zou hij ook hebben beschikt over een ‘ruime collectie’ gedownloade beelden van kinderen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.