Vijf jaar cel voor ddos-aanvallen op website die crimineel verleden verdachte publiceerde

In de Verenigde Staten is een man veroordeeld tot vijf jaar cel voor een DDoS-aanval op website die zijn criminele verleden had gepubliceerd.

De rechter heeft de verdachte op maandag schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Volgens de officier van justitie had de man het gemunt op website Leagle.com waar informatie over zijn criminele activiteiten waren gepubliceerd. De man gaf eerst aan dat de gepubliceerde naam op de website gelijk was aan dat van iemand anders en dat hier sprake zou zijn van een foutje. Toen de website weigerde de informatie weg te halen ging de man over op omkoping en later bedreiging.

Uiteindelijk kocht de man ddos-aanvallen bij online dienst. Daardoor werd de website overspoeld met grote hoeveelheden dataverkeer, bezweken de servers en was de website niet meer bereikbaar voor bezoekers. Na onderzoek werd de verdachte in juli 2017 in zijn woonplaats Seattle gearresteerd. In februari bekende hij schuld aan cybercrime. Naast de celstaf moet hij een schadevergoeding van 520.000 dollar betalen.