Vijf jaar cel voor steken partner in gezicht, hals en borst voor ogen kinderen in Alkmaar

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het steken in het gezicht, hals en borst van zijn partner voor de ogen van de kinderen.

De 33-jarige man en zijn vrouw hadden op 12 mei van dit jaar ruzie in hun woning in Alkmaar. Op een gegeven moment is de verdachte zijn vrouw te lijf gegaan toen ze in bed lag met hun twee jonge kinderen die lagen te slapen. Hij heeft haar volgens de rechtbank een potentieel dodelijk letsel toegebracht in haar gezicht, hals en borst. De vrouw liep onder meer een slagaderlijke bloeding op. Vervolgens heeft de verdachte haar keel dichtgeknepen.

De kinderen werden wakker toen de vrouw zich tegen de verdachte verweerde. Ze hebben hun moeder horen schreeuwen en zwaargewond en bloedend op het bed gezien. Zij lagen nog bij haar in bed toen de politie de kamer binnenkwam. De kinderen zullen naar verwachting nog jarenlang geestelijke gevolgen ondervinden.

De rechtbank heeft de man schuldig bevonden inzake poging tot doodslag. Hiervoor heeft hij een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd gekregen. Daarnaast is er een contactverbod opgelegd voor vijf jaar en moet de man een schadevergoeding van bijna 7400 euro betalen.