Maandag jongstleden heeft een arrestatieteam van de Rotterdamse politie vijf mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van een partij cocaïne. De drugs werden een aantal dagen eerder in een container ontdekt. In totaal gaat het om 125 kilogram.

Vorige week vrijdag ontdekte de Douane in een container met bananen een partij cocaïne. De drugs waren verstopt in de bodem.

Direct na de vondst werd een onderzoek gestart wat leidde tot een inval afgelopen maandag. Een arrestatieteam viel een loods aan de Van Riemsdijkweg binnen en troffen daar vijf mannen aan. Zij waren op dat moment bezig met het openslijpen van de bodem en de pakketten coke eruit te halen. Toen het arrestatieteam binnenviel probeerden ze nog via het dak te ontsnappen maar daar had het at al rekening meegehouden en stond hen op te wachten.

De verdachten, vier Rotterdammers en een man zonder vaste woon of verblijfplaats in de leeftijd van 20 tot 42 jaar, zijn aangehouden en gisteren door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het onderzoek naar de smokkel is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl