© crime-nieuws.nl

Vijf minderjarigen aangehouden voor reeks overvallen met steek- en vuurwapens

De politie heeft vijf minderjarigen aangehouden voor een reeks gewapende overvallen in Kerkrade.

In juni en juli vond een drietal overvallen plaats op snackbars in Kerkrade. Bij deze overvallen werd gedreigd met steek- en vuurwapens en in een enkel geval volgens de politie ook geld buitgemaakt. Na onderzoek zijn de afgelopen tijd vijf minderjarige verdachten aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de overvallen. Vanwege de leeftijd van het vijftal geeft de politie geen verdere informatie. Er wordt nog onderzocht of er verband bestaat tussen de verschillende onderzoeken.

Op woensdag 15 juni 2022 werd de eigenaar van de frituur aan de Ursulastraat overvallen onder dwang van een vuurwapen. Twee verdachten zijn gevlucht op een scooter. In dit onderzoek is een verdachte aangehouden. Hij zit nog vast.

Drie weken later, op maandag 4 juli, werd een snackbar aan de Lindenlaan in Kerkrade overvallen. Twee verdachten overvielen de frituur met messen en vroegen naar geld. De verdachten namen het geld mee en vluchtten vervolgens te voet. Hier heeft de politie twee verdachten aangehouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De laatste overval in deze reeks vond plaats op zondag 17 juli. Hier werd in de middag melding gemaakt van een overval op de frituur aan de Pastoor van der Heijdenlaan in Kerkrade. Twee omstanders renden nog achter de daders aan, maar konden deze niet meer tegenhouden. Ook in dit onderzoek zijn twee verdachten aangehouden. Een verdachte is geschorst, de ander zit nog vast.