Vijf personen aangehouden na ‘succesvolle’ plofkraak in Nieuw-Vennep (UPDATE)

Maandag 25 maart heeft de politie vijf personen aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak in Nieuw-Vennep. Het gaat om mannen allen uit Leiden in de leeftijd van 20 t/m 26 jaar.

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 maart kwam er rond 05.20 uur melding binnen bij de meldkamer van een mogelijke plofkraak op een pinautomaat aan het Handelplein in Nieuw-Vennep. Verschillende daders pleegden daar een succesvolle plofkraak en maakten een nog onbekend geldbedrag buit.

Een ooggetuige had een aantal ‘verdachte’ personen weg zien rijden van het plaats delict in een grijze personenauto. Korte tijd later zag de politie op de A4 een auto rijden die voldeed aan de omschrijving. De auto werd gevolgd door meerdere politieauto’s via de A4 en A5. Uiteindelijk kon de politie de auto aan de kant zetten ter hoogte van het Rottepolderplein.

In de auto zaten vijf mannen die direct werden aangehouden. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

(UPDATE)

De vijf aangehouden mannen blijken helemaal niets met de plofkraak van doen te hebben. De echte daders zijn allang gevlogen samenmet hun buit.