Vijf verdachten dodelijke mishandeling speeltuin Assen weer op vrije voeten

De vijf mannen die werden aangehouden op verdenking van een dodelijke mishandeling in een speeltuin in Assen, zijn weer op vrije voeten. Er is volgens de politie niet gebleken dat er sprake was van een mishandeling.

Na onderzoek van de politie blijkt dat er zaterdagmiddag een melding werd gedaan van een mogelijk zedendelict met een 4-jarig meisje. Hierbij zou de 32-jarige man mogelijk bij betrokken zijn geweest. Daarop is hij aangesproken door de vader van het meisje. De vader heeft geprobeerd de 32-jarige tegen te houden omdat hij op zijn fiets wilde wegrijden.

Daarop ontstaat een worsteling tussen beiden en komen zij ten val. Ondertussen zijn ook vier omstanders gealarmeerd. Zij hebben vervolgens de 32-jarige man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De naar verluidt doofstomme man bleek later te zijn overleden. De vier zijn vervolgens aangehouden. De vader van het meisje meldde zich daarna zelf bij de politie.

Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat de vijf mannen de 32-jarige Assenaar hebben mishandeld. Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie (OM) dan ook besloten om de vijf mannen op vrije voeten te stellen. Het onderzoek naar het overlijden van de man en een mogelijk zedendelict wordt voortgezet.