© US Army via Wikimedia Commons

Vijf verdachten gepakt voor neerschieten hondenuitlater Lady Gaga en ontvoeren Franse bulldogs

De politie heeft vijf personen aangehouden voor het neerschieten van de hondenuitlater van Lady Gaga en het ontvoeren van haar honden.

Dat heeft de politie in Los Angeles bekendgemaakt. Er zijn in totaal vijf personen aangehouden op verdenking beteokkenheid. De opsporingsdiensten gaan er niet vanuit dat de ontvoerders wisten dat het om de honden van de zangeres ging. De waarde van de Franse bulldogs zou het motief zijn geweest. De honden zijn erg gewild en kosten duizenden euro’s.

De hondenuitlater van Gaga werd eind februari in Los Angeles overvallen door gewapende mannen. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer in zijn borst werd geschoten. De daders wisten twee van de drie honden buit te maken. De zangeres loofde een beloning van 500.000 dollar uit. Twee dagen later werden de honden weet teruggebracht.

De vijf zijn aangehouden voor diefstal en poging tot moord op de hondenuitlater. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij bewakingsbeelden van de steeg waar de twee ongedeerde Franse bulldogs vastgebonden aan een paal werden achtergelaten door de ontvoerders. De vrouw die de dieren naar eigen zeggen had ‘gevonden’ en ze terugbracht zou ook zijn opgepakt.