© Instagram

Vijftien aanhoudingen bij ongeregeldheden na sluiting horeca in Leeuwarden

De politie heeft bij ongeregeldheden in Leeuwarden vijftien aanhoudingen verricht.

Na de sluitingstijd van de horeca, verzamelden zich honderden mensen op het Wilhelminaplein. Rond 21.00 uur begon de sfeer volgens de politie om te slaan en er werd er vuurwerk afgestoken en met glas gegooid.

De groep gaf geen gehoor aan de aanwijzingen van de politie en de groep keerde zich tegen de agenten. Gezien de grootte van de groep en de dreigende sfeer, vond er overleg plaats met de burgemeester van Leeuwarden. Hij verleende toestemming voor de inzet van de Mobiele Eenheid om zo de rust in de stad terug te laten keren.

Nadat de ME enkele charges uitvoerde op het plein en in de omliggende straten, was het uiteindelijk rond middernacht weer rustig op straat. In totaal zijn er vijftien mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Van de aangehouden verdachten zijn er zes minderjarig. Zij zitten allen nog vast en worden verhoord.

De politie is in het bezit van beelden van de ongeregeldheden en stelt verder onderzoek in. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten.