Vinger van ontvoerde Rotterdammer in Amstelveen afgeknipt in Leiden

In het onderzoek naar de gewelddadige ontvoering van een 37-jarige man in Amstelveen, wordt spoedig een doorbraak verwacht. Bij de ontvoering werd een vinger afgeknipt.

Op donderdag 9 maart werd de 37-jarige Rotterdammer bij een sportschool op de Van der Hooplaan in Amstelveen uit zijn auto getrokken door mannen in bivakmutsen en meegenomen in een andere auto. De politie kreeg meldingen van omstanders die hier getuige van waren en starten een onderzoek.

Later op de avond, rond 21.30 uur, werd het slachtoffer door een omstander op straat aangetroffen in Leiden. De politie werd gealarmeerd en kwamen ter plaatse. De man, een Rotterdammer én bekende van de politie, was gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vinger bleek te zijn afgeknipt. Ook al had het slachtoffer zijn vinger meegekregen in het ziekenhuis kon deze niet meer worden vastgemaakt.

Na onderzoek door de politie werd in Leiderdorp een 29-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering. Volgens het slachtoffer waren de daders mogelijk uit op losgeld. Voorzover bekend is dat niet betaald.

Uit onderzoek van de politie blijkt nu dat de Rotterdammer in een woning aan de Spaarnestraat in Leiden is gemarteld. Daar werd zijn vinger afgeknipt en werd het slachtoffer bedreigd. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.