Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Vliegtuig te zwaar beladen met cocaïne door gierige drugssmokkelaars direct neergestort

Een vliegtuig vol met cocaïne is neergestort in Papoea-Nieuw-Guinea omdat het toestel te zwaar beladen was.

De drugssmokkelaars stegen op in Papoea-Nieuw-Guinea met ruim 500 kilo cocaïne in een klein vliegtuigje. Het toestel stortte vrijwel direct na het opstijgen neer. De piloot overleefde de crash en wist in eerste instantie uit handen te blijven van de politie. De man gaf zichzelf later alsnog aan en zit nu vast.

Na onderzoek blijkt dat de cocaïne onderweg was naar Australië. De drugs heeft een waarde van rond d 80 miljoen Australische dollar, ongeveer 48 miljoen euro. Het is daarmee een van de grootste drugsvangsten ooit in de geschiedenis van Oceanië. ‘Het lijkt er op dat criminelen in hun hebzucht het vliegtuig te zwaar beladen hebben met de drugs. Dat is waarschijnlijk de reden dat het is neergestort’, aldus een woordvoerder in een verklaring.

In de Australische staten Queensland en Victoria zijn vijf verdachten aangehouden voor de grootschalige drugssmokkel. De mannen stonden al enige tijd onder observatie en zouden mogelijke links hebben met de Italiaanse maffia. Het onderzoek naar de drugssmokkel is in volle gang.