© YouTube (Ismail Ilgün)

Vlogger Ismail Ilgün niet vervolgd door OM

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vlogger Ismail Ilgün niet vervolgen voor onder meer opruiing. Hij moet we zijn excuses aanbieden aan de politie en bewoners van Poelenburg in Zaandam in een vlog.

Vorig jaar was er nogal wat ophef rondom de 20-jarige Ismail Ilgün inzake zijn vlogs. Het haalde de landelijke media en Ilgün en zijn vrienden werden zelfs uitgenodigd in het televisieprogramma Pauw. In de vlogs zouden mensen zijn beledigd en lastig gevallen in bepaald gebieden in de Zaandamse wijk Poelenburg.

Het OM verwijt hem onder meer opruiing, belediging van het openbaar gezag en het opzettelijk aantasten van de eer of goede naam van anderen. Ilgün werd vorig jaar september De vlogger werd aangehouden en zijn woning doorzocht. Hij heeft toen een aantal dagen vastgezeten.

Sindsdien is Ismail Ilgün zeer positief bezig en heeft meermalen zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag én vlogs. Het OM is naar eigen zeggen tevreden over de positieve weg die de vlogger is ingeslagen maar wil wel dat hij nog excuses aanbied aan de politie en bewoners van de wijk Poelenburg in een vlog. Als hij voldoet aan de opgelegde voorwaarden zal het OM Ilgün niet vervolgen.