De vluchtauto van het vuurwapengevaarlijk stel, Antonio van der P. en Enise B. is teruggevonden in de binnenstad van de Duitse stad Münster. Dat is ongeveer 75 km van de Nederlandse grens. Dit heeft de Duitse politie inmiddels bevestigd.

Sinds een aantal dagen is er een waar klopjacht op het vuurwapengevaarlijk stel die nu in vele media ‘Bonnie en Clyde’ worden genoemd naar de legendarische bankrovers uit de jaren dertig. Arrestatieteams en politiehelikopters staan 24/7 gereed om de twee op te pakken.

Zo werd er onder meer in Gronau, vlak over de grens bij Enschede, gezocht naar het stel. Gisteravond en vannacht is er ook in provincie Groningen gezocht naar het stel. Dit bleef zonder resultaat en de twee zijn nog voortvluchtig. Inmiddels worden onze eigen ‘Bonnie en Clyde’ ook gezocht door Interpol.

Wil je weten wie de echte Bonnie en Clyde zijn? Lees verder.

Het Amerikaanse duo Bonnie Parker en Clyde Barrow werd als bankrovers in de jaren dertig wereldberoemd. Hun verhaal, dat eindigde in een dodelijke hinderlaag van de politie, is verfilmd in 1967 onder de titel Bonnie and Clyde (met hoofdrollen voor Faye Dunaway en Warren Beatty) en zorgde ervoor dat iedereen Bonnie en Clyde kende.

Bonnie en Clyde leerden elkaar kennen tijdens een bezoek aan een gezamenlijke vriend in januari van het jaar 1930. Bonnie, 19 jaar oud, was getrouwd met een man die wegens moord in de gevangenis zat. Clyde was vrijgezel. Ze leerden elkaar zo goed kennen dat ze van de criminaliteit een gezamenlijke hobby maakten. Ze waren beiden opgegroeid in het eenvoudige milieu van het Amerikaanse platteland waar veel mensen een uitzichtloos bestaan leidden. De economische crisis van de jaren twintig voorspelde niet veel goeds. Om zich aan dat sombere bestaan te onttrekken realiseerden ze de Amerikaanse droom van vrijheid, avontuur en rijkdom door stelend door de staten te trekken.

Om Bonnie te imponeren sloeg Clyde een plaatselijke kruidenier neer om er vervolgens met de kassa vandoor te gaan. Het was in feite hun eerste slag. Daarna lieten ze een spoor van dood en vernieling achter. Voortdurend waren ze op de vlucht voor de jagende politie. Omdat ze zich voornamelijk richtten op banken – en de kleinere middenstanders ontzagen – verwierven ze een zeker heldendom. Ze droegen zelf aan hun eigen mythe bij door de pers trots over hun daden te berichten. Sterker nog, ze stuurden zelfs foto’s en gedichten naar de media.

Hun criminele ‘zegetocht’ duurde niet lang: op 23 mei 1934 vonden ze de dood nadat ze door de politie in een hinderlaag waren gelokt. Hoewel tot de tanden toe bewapend, werden Bonnie en Clyde zodanig overrompeld dat ze niet de kans kregen naar de wapens te grijpen en werden ze volgens de geschiedschrijvers “door een regen van duizend geweerschoten” geveld. Op dat moment werden ze verdacht van 14 moorden en diverse overvallen en inbraken.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl