Vluchtauto liquidatie Lucas Boom stond al dagen in Zaandam

De Volkswagen Multivan die gebruikt is bij de liquidatie van de 43-jarige Lucas Boom stond een dag of dagen voor de liquidatie al in de buurt van de J. Kruijverstraat in Zaandam.  De politie is op zoek naar mensen die hier meer informatie over hebben.

Verder is bekendgemaakt dat de gebruikte bestelbusje in de nacht van 1 op 2 juni is gestolen in de Verwoldestraat in Den Haag. Waar het busje met kenteken 9-SBS-98 tussen 2 juni en 9 juni was is niet bekend. De politie vermoedt dat het busje een dag of enkele dagen voor de liquidatie al in de wijk is neergezet.

Op dinsdag 9 juni werd de 43-jarige Lucas Boom door een aantal schutters hevig onder vuur genomen met Ak-47’s. Hij probeerde nog te vluchten en rende weg. De schutter volgde zonder aarzelen zijn doelwit en maakte van dichtbij het klus af.

Kort na de liquidatie werd de Volkswagen Multivan op de Achtersteven in Amsterdam Noord uitgebrand teruggevonden. Enige tijd later werd een mogelijke verdachte aangehouden. Hij is vrij snel, een dag later, weer vrijgelaten. Uit niets is gebleken dat hij op enige manier betrokken is bij deze zaak.

Vluchtauto liquidatie Lucas Boom stond al dagen in Zaandam