Voetballer Ajax slachtoffer gewelddadige poging tot beroving duur horloge

In Amsterdam is Ajax-aanvoerder Dusan Tadic slachtoffer geworden van een gewelddadige poging tot beroving van een duur horloge.

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juli werd een 33-jarige Amsterdammer rond middernacht opgewacht door twee personen op de Van Eeghenstraat. Volgens De Telegraaf ging het om Tadic. De voetballer was scherp en sloeg op de vlucht toen hij twee mannen met helmen zag.

Er ontstond een korte worsteling waarbij het slachtoffer zich behoorlijk verzette tegen zijn twee belagers. Met kapotte kleding wist de man al rennend aan de twee verdachten te ontkomen en vluchtte een horecagelegenheid in. Daar werd de politie gebeld, waarna er direct een uitgebreid onderzoek is gestart. De twee verdachten, allebei in het donker gekleed met een helm op, zijn zonder buit op een scooter weggereden in de richting van de Koninginneweg.

De recherche heeft inmiddels met getuigen gesproken en beelden verzameld. Het vermoeden bestaat dat de verdachten het specifiek op het slachtoffer en zijn horloge hadden gemunt en op hem stonden te wachten.