‘Voetballer Volendam verdacht van zware mishandeling vrouw in Club Air’

Een voetballer van FC Volendam wordt verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling van een vrouw in Club Air in Amsterdam.

Volgens de Amsterdamse stadszender AT5 gaat het om voetballer Tayrell W., die speelt bij Jong Volendam. In het onderzoek heeft de politie beelden verspreid om de betrokken bij de mishandeling op te sporen. W. zou zichzelf herkend hebben in de beelden en zich hebben gemeld bij de politie.

Het gaat om een mishandeling in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli 2022 in het vip gedeelte van de nachtclub. De 20-jarige vrouw stond op een gegeven moment alleen met een man in de ruimte en diegene probeerde haar te versieren. Toen ze liet merken hier niet gediend van te zijn, pakte hij het slachtoffer bij haar linkerborst vast.

De vrouw probeert zich vervolgens te verweren en krijgt klappen van twee mannen. Ze wordt tegen haar hoofd geslagen. Er wordt daarna ingegrepen door andere bezoekers en de beveiliging en het slachtoffer en de daders worden uit elkaar gehaald. De vrouw raakt ernstig gewond en onder meer haar kaak bleek gebroken. Ze is geopereerd en heeft acht schroeven in haar mond gekregen.

De politie startte na de aangifte een onderzoek en kreeg de verdachten in beeld. Het bleek te gaan om twee mannen. De beelden zijn recent vrijgegeven in Bureau 020. De tweede verdachte wordt nog gezocht door de politie. Het onderzoek naar de zware mishandeling en aanranding is in volle gang.